Antalya Havalimanı Ulaşım

Antalya Havalimanı şehir merkezi ulaşım imkanları oldukça yaygındır. Antalya merkezden ve Lara'dan Havalimanına gitmek için Havaş otobüsleri, belediye otobüsleri , taksiler ve özel havalimanı transfer firmalarını kullanabilirsiniz. Bu yazımızda Antalya Havalimanı ulaşım imkanlarını, havalimanına giden otobüsleri, tramvay hattını, Havaş servisini ve özel havalimanı transfer imkanlarını değerlendireceğiz.

    Antalya Havalimanı Otobüsle Ulaşım

Antalya Havalimanı ile şehir merkezi arasında otobüs seferlerini yapan hatlar 400, 600 ve 800 numaralı otobüslerdir.

  • 400 Numaralı Otobüs

  • Liman Sarısu – Konyaaltı bölgesinden Antalya Havalimanı’na gitmek isteyenler kullanabilir. Limandan başlayıp 61 durak sonra Antalya Havalimanı Dışhatlar 2 terminalinde son bulmaktadır.  Ortalama yolculuk süresi 75 dakikadır.

    400 numaralı otobüs saatleri (mesai başlama ve bitiş saatleri):

    06:00 – 23:00 (Havalimanına gidiş)

    00:15 – 23:15 (Havalimanından gidiş)

    Antalya Havalimanı 400 Numaralı Otobüs Güzergahı
    400 Numaralı Otobüs Güzergahı
  • 600 Numaralı Otobüs
  • Antalya Otogar’dan Antalya Havalimanı’na giden hattır. 46 durak mevcuttur.  600 numaralı otobüs Antalya Havalimanı ile Otogar arasında 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaktadır. Ortalama yolculuk süresi  60 dakikadır.

    Antalya Havalimanı 600 Numaralı Otobüs Güzergahı
    600 Numaralı Otobüs Güzergahı
  • 800 Numaralı Otobüs

  • Muratpaşa ve Lara bölgesinden Antalya Havalimanı’na gitmek  için 800 numarayı kullanabilirsiniz. Burhanettin Onat Cd. 4 durağı ile Antalya Havalimanı Dışhatlar 2 arasında toplam 56 durak giderek hizmet vermektedir. Antalya Havalimanı Lara ulaşım hizmetini veren belediye otobüsü sadece 800 numaralı otobüstür.  Ortalama 1 saat sürmektedir.  Lara’dan havalimanına ulaşım için otobüs dışındaki imkanlar taksi ve transfer firmalarıdır.  

    800 numaralı Otobüs Saatleri (mesai başlama ve bitiş saatleri):

    00:35 - 23:25 (Havalimanına gidiş)

    00:30 – 23:30 ( Havalimanından gidiş)

    Antalya Havalimanı 800 Numaralı Otobüs Güzergahı
    800 Numaralı Otobüs Güzergahı

    NOT: Bu otobüs hatlarıyla ilgili bilgi güncelliğini yitirmiş olabilir.Kış ve yaz çalışma saatleri farklılık gösterebilir. Bu yüzden güncel bilgiyi https://www.antalyaulasim.com.tr/ üzerinden kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

    Antalya Havalimanı HAVAŞ Otobüsü

    Antalya Havalimanı şehir merkezi ulaşım için en konforlu ulaşım imkanlarından birisi Havaş otobüsüdür. Havaş otobüsü içhat terminali gelen yolcu çıkış kapısının yakınında beklemektedir.

    Havaş otobüsü ile Antalya Havalimanı’ndan şehir merkezine, 5M Migrosa, Otogara, Akdeniz Üniversitesine, Kepez Belediyesine ve bu güzergahtaki diğer konumlara gidebilirsiniz.  Ortalama 35-40 dk sürmektedir.

    Antalya Havalimanı HAVAŞ Saatleri       

    Saat 01:30 – 22:00 arasında şehir merkezinden hareket etmektedir.  (5 M Migros AVM önünden)

    Havalimanından hareket saatleri esnektir. İlk yolcu gelişinden itibaren 45 dakikaya kadar bekleme durumu vardır. Araç 45 dakikadan önce dolarsa erken haraket eder. 

    Havaş kullanmak isteyenler önceden en doğru bilgiyi almak için bu numaraları arayabilir.

    Antalya Havalimanı HAVAŞ Telefon Numarası:

    0850 222 0 487

    +90 555 985 11 45

    İletişim kurulacak kişi: Emrah Demirel

    Antalya Havaş Güzergahı

    Servis Güzergahı

    Antalya Havalimanı, Serik Caddesi, Gazi Bulvarı, Hal Kavşağı, Kepez Belediyesi, Dumlupınar bulvarı, Antalya Otogar, Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Bulvarı, Migros AVM.

    Yolcu İndirme Noktaları

    Hal Kavşağı, Kepez belediyesi, Sanayi Kavşağı, İstikbal, Çallı, Erasta, Otogar, Öğretmen Evi, Akdeniz Üniversitesi, Mini City, Kemer Otobüs Durağı, Migros AVM.

    Antalya Havalimanı Havaş Otobüsü Güzergahı

    Antalya Havalimanı'nda Havaş Otobüsü Nerede?

    İçhat terminali gelen yolcu kapısından çıkar çıkmaz sağa dönün 60 metre ilerleyin önünüzde Havaş otobüsünü görebilirsiniz.

    Antalya Havalimanı Dış Hatlar Havaş

    Dış hatlar terminallerinde Havaş otobüsü yok. Bu yüzden içhat terminaline giderek Havaş otobüsünü kullanabilirsiniz.

    Antalya Havalimanı Havaş Ücreti

    Ücret 15 TL’dir. Kredi kartı ile de ödeyebilirsiniz.

    Antalya Havalimanı Manavgat Havaş

    Antalya Havalimanı ile Manavgat arasında Havaş servisi bulunmamaktadır. Manavgat’a gitmek için transfer firmalarını kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak otobüsle gitmek için tramvayla anayola çıkıp Manavgat Seyahat otobüslerini ya da otogara giderek yine aynı otobüsü kullanabilirsiniz.

    Antalya Havalimanı Alanya Havaş

    Antalya Havalimanı Alanya arası hizmet veren Havaş otobüsü bulunmamaktadır. Havalimanından Alanya’ya gitmek için transfer firması kullanabilirsiniz. Otobüsle gitmek isteyenler ise otogara ya da anayola tramvay veya havaş ile giderek oradan Alanya Seyahat araçlarına binebilirsiniz.


    Antalya Havalimanı Taksi ile Ulaşım
    Taksi ile ulaşımı söylemeye gerek yok sanırım. Çağırıyorsunuz binip gidiyorsunuz. Söyleyeceklerim bu kadar.

    Antalya Havalimanı Transfer ile Ulaşım
    Antalya’nın her bölgesinden Antalya Havalimanı’na transfer imkanı vardır. Hatta çevre illere de transfer imkanı bulunmaktadır. Antalya Havalimanı transfer firmalarını araştırıp sitelerindeki fiyatlara bakabilirsiniz. Birçoğu özel transfer hizmeti sunar. Yani araç sadece sizin için gelir, kapıdan alır ve final noktasına bırakır. Bekleme olmaz, siz istemediğiniz sürece mola olmaz, başka yolcu bulunmaz. Ekonomik olsuni sterseniz paylaşımlı transferler de vardır. Belli güzergahtan geçerek alırlar. Yani herkesi adresinden almazlar ya da adresine bırakmazlar. Araçta başka yolcu olur, bekleme ve molalar olabilir. Tercih size kalmış.  Bize sorarsanız bütçenize uygunsa özel transfer alın beklemeyin. Tabi firmayı araştırın ve kalitesini kontrol edin. Kaçak, belgesiz, müşteriyi önemsemeyen firmalar da çok fazla. Dikkatli olmanız gerekir. Ayrıca Covid-19 bize gösterdi ki insanlarla ne kadar az temas kurarsak bizim için o kadar iyidir.

    Bölgeye göre hangi tip transferler kullanabilirim?
    Antalya içi, Lara, Kundu, Kemer, Belek sadece özel transfer.
    Side, Alanya için hem özel hem paylaşımlı transfer seçenekleri mevcut.

    Antalya Havalimanı transfer fiyatlarını farklı bir yazımızda paylaşacağız.

    Antalya'da tatile geliyorsanız mutlaka Antalya Havalimanı'ndan otele özel transfer kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü diğer seçenekler sizi kavurucu sıcakta bekletir ve vaktinizi boşa geçirmenize sebep olur. En iyi seçenek özel transferdir.

    Bu yazımızda Antalya Havalimanı otobüs ulaşım bilgilerini, taksiyle ulaşımı ve transfer firmalarıyla ilgili birçok bilgiyi sizlere sunduk. Antalya Havalimanı şehir merkezi, Lara, Manavgat, Alanya ulaşım ihtiyacınız için kullanabileceğiniz hizmetler makalemizde mevcuttur.

    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    Antalya Havalimanı

    Antalya Havalimanı Hizmetler